Forår 2024

Højskole med tid til udvikling. Du kan vælge et 12 ugers ophold, et semester eller du kan tilmelde dig et helt skoleår.

På de lange kurser er der det vi kalder hovedlinjer. 

Det er fag du har to hele dage om ugen, og du kan kun vælge en hovedlinje. Der er tre hovedlinjer: Billedkunst, Musik og Friluftsliv- og Idræt

Resten af ugen er der en række forskellige fag som du kan kombinere efter interesse. Her kan du kan vælge mellem Kreativ med iPad, Mad og have, Mærk naturen, Design, Pedelfag og Bevægelse- og kropsbevidsthed. 

Uden for den normerede undervisning er det desuden muligt at deltage i frivillig undervisning. Her kan man få Løbetræning, Støbning, Kor og Madlavning. 

Designundervisning på Djurslands Folkehøjskole

Billedkunst

Linjefag

Kunst skal opleves! På billedkunstlinjen prøver du at tegne, male, lave keramik, glaskunst og meget mere – alt sammen samlet under et fælles tema. Vi eksperimenterer og tager på udstillinger eller ture hvor vi samler inspiration til arbejdet. Nogle af de ting du laver, får du selvfølgelig med hjem, mens andre bliver brugt til at udsmykke skolen.

Musik

Linjefag

Elsker du musik og sang? Så skal du vælge Musik som faglinje. Her spiller vi sammen i musiklokalet, synger sammen i salen og laver vores egne numre. Nogle gange tager vi på turné og optræder på andre skoler eller aktivitetscentre, og i foråret optræder vi normalt på Sølund Musikfestival.

Ida med musikholdet på besøg hos Gl. Estrup
Idræt og friluftsliv på Djurslands Folkehøjskole

Friluftsliv- og Idræt

Linjefag

Det er fedt at være ude i naturen! På frilufts- og bevægelses-linjen handler det om at bruge naturen og omgivelserne til udfordringer, træning og oplevelser.

Tag med på sheltertur, lav mad over bål, lav ting i træ eller træn op til en cykeltur Djursland rundt.

De andre fag

Kreativ med iPad

Kunsthåndværk

Pedelfag

Mærk naturen

Kor

Unge-
undervisning

Mad og Have

Støbning

Bevægelse og kropsbevidsthed

Ungeundervisning på Djurslands Folkehøjskole

Dagligdagen

Morgensamlinger

Hver morgen efter morgenmaden har vi fast tradition for at holde morgensamling, hvor der bliver sunget sange fra højskolesangbogen og talt om aktuelle emner med vagtlæreren. Der er også her vi snakker om praktiske oplysninge

Morgenvandring

Hver morgen efter morgenmaden har vi fast tradition for at holde morgensamling, hvor der bliver sunget sange fra højskolesangbogen og talt om aktuelle emner med vagtlæreren. Der er også her vi snakker om praktiske oplysninge

Botræning

Hver onsdag har vi i det første undervisningsmodul botræning. Botræningen er det, der dækker over at bo selv. Det er her vi lærer at gøre rent, rydde op, og om personlig hygiejne. Det foregår på de gange, man bor på, og det er også her vi holder “husmøder”.

Rønbjerg

Uge 9

Hele skolen tager på fælles tur til Rønbjerg ved Limfjorden.
Her skal vi være sammen på tværs af de fag, vi har hjemme på højskolen. I Rønbjerg sætter vi fokus på idræt og natur i undervisningen. Der er et hav af fede muligheder som fodboldgolf, lasergame og sportscenter, og vi skal naturligvis også i vandland.

Rønbjerg tur med idræt og friluftsliv, Djurslands Folkehøjskole
Fregatten Jylland, Dans og Teater på Djurslands Folkehøjskole

Ønskeøen

Uge 22

Dans og teateruddannelsens store forårsprojekt er opsætningen af forestillingen Ønskeøen der er inspireret af Peter Pan. Sammen med professionelle teaterfolk, musikere, lokale amatørskuespillere og dansere fra Djursland opfører de en fantastisk forestilling på Fregatten Jylland i Ebeltoft.

Tour De Samsø

Uge 23

Idræt og friluftslivslinjen afslutter forårssemestret med en studietur til Samsø. Vi skal rundt på hele øen på cykel, opleve dens skønne natur, høre om den grønne omstilling og nyde de lokale specialiteter. (Studieturen er et tilvalg og koster ekstra. Vælger du Idræt og frilufts- linjen og ikke vil med til Samsø, bliver du på højskolen og følger den almindelige undervisning.)

Tour de Djursland, Idræt og friluftsliv på Djurslands Folkehøjskole
Ditte og musikholder optræder på Sølund Festival

Sølund

Uge 24

I juni måned skal vi til Sølund Festival, og her er der tradition for, at musikholdet optræder på brugerscenen – mens vi andre hepper nede fra dansegulvet. Resten af dagen skal vi selvfølgelig hygge og høre alle de andre fede bands, der spiller på festivalen.

Har vi fanget din interesse?

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at bruge hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies.   Læs mere