Unge og STU
Tag STU på Djurslands Folkehøjskole.
At højskolen tilbyder mindst 21 timer om ugen, hvor du selv vælger de fag, der interesserer dig, er en af de ting, der gør, at det er fedt at tage din STU (Særligt tilrettelagt ungdomsudannelse) på højskole. Musik ikke kun at lære at spille et instrument eller synge, men også at forstå, hvad musik betyder for dig og andre mennesker.
På samme måde er kunst ikke kun at lære at male eller tegne, men også at forstå, hvordan kunst kan påvirke os og vores omgivelser.
I faget højskoleliv har alle elever på tværs af hele skolen undervisning sammen. Det kan være, at vi synger sammen, bevæger os eller taler om et aktuelt emne.
Bliv klar til uddannelse
Før STU
Er du over 18 og vil vente med at starte på din STU? Så overvej et højskoleophold.
Højskolen giver dig en enestående chance for at lære om dig selv og verden omkring dig. Du møder mennesker med forskellige baggrunde og bliver udfordret til at tænke kreativt. Her kan du være dig selv og udvikle dig på dine egne præmisser.
På højskolen finder du undervisning i mange fagområder, der kan inspirere dig til at finde din retning. Du møder dedikerede undervisere, der brænder for deres fag og vil støtte din udvikling.
Du kan også deltage i sociale og kulturelle aktiviteter på skolen, som koncerter, teaterforestillinger, sportsaktiviteter og udflugter. Højskolen er et levende fællesskab, hvor du vil få venner for livet.
Et højskoleophold giver dig tid og ro til at finde ud af, hvad du vil med din fremtid. Du kan tage en STU efter dit højskoleophold eller prøve noget helt andet. Uanset hvad giver højskoleopholdet værdifuld læring og erfaring, som du vil kunne bruge resten af dit liv.
Unge og STU
STU på Djurslands Folkehøjskole
At tage din STU på en højskole er en god mulighed for dig, der gerne vil have et helt særligt fællesskab end på de traditionelle uddannelsesinstitutioner.
En af de store fordele ved at tage din STU på en højskole er, at du slipper for daglige skift og transport mellem skole og hjem. I stedet bor du på skolen og lever sammen med de andre elever, hvilket giver dig et sammenhængende hverdagsliv.
Du lærer at tage ansvar for dig selv og dine handlinger, og samtidig får du hjælp og støtte fra skolens personale og de andre elever.
På en højskole bliver du set som den person, du er, med alle dine styrker og udfordringer.
Du vil blive inspireret til at udvikle dig og lære nye ting, og du vil samtidig få støtte til at håndtere de udfordringer, der måtte opstå undervejs. På en højskole vil du blive set som en hel person med alle de kvaliteter, du besidder.
At tage din STU på en højskole kan være en enestående mulighed for at finde dig selv og din vej i livet, og samtidig lære at være en del af et stærkt fællesskab, der kan give dig den støtte og inspiration, du har brug for.