Vejledning og mentorindsats

Et højskoleophold på Djurslands Folkehøjskole er for nogle elever et skridt på vej ind i voksenlivet og for andre er det et afbræk i hverdagen.

Det giver ofte anledning til at tænke sig om, og nogle gange inspirerer det til at ændre retning for nogle ting i elevens liv.

På højskolen er vi sammen med døgnet rundt, og det giver os mulighed for at lære eleverne rigtig godt at kende. Derfor er der på højskolen god grobund for vejledning.

Vejledningen på Djurslands Folkehøjskole er et tilbud til alle elever, der ønsker hjælp til afklaring eller planlægning ift. følgende områder: personlig vejledning, i forhold til familieliv, uddannelse og arbejdsliv og fritiden. Vejledningen sker både individuelt og i grupper.

Individuel vejledning sker med kontaktlæreren, forstander eller en lærer, som eleven føler sig særlig tryg ved. I vejledningen har vi især fokus på den personlige udvikling og på at støtte eleven i at skabe livskvalitet for sig selv.

Gruppevejledning sker i faget højskoleliv og iftm. ganggruppemøder, hvor der er samtaler og dialog om ønsker og drømme for fremtiden. Når det er relevant, inviteres eksterne aktører eller oplægsholdere, fx ift. særlige jobordninger eller uddannelsesmuligheder.

På højskolen er der også mulighed for at være elev på mentorordning. Dette skal aftales med kommunens UU vejledning. Som mentorelev er man tilknyttet en lærer med vejlederuddannelse. Rammerne for mentorvejledningen aftales kort efter elevens ankomst på højskolen. Det er individuelt tilrettelagt og omfatter tilbud om ugentlige vejledningssamtaler

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at bruge hjemmesiden, accepterer du brugen af cookies.   Læs mere